NewsMakers Повна версія

Аваков заявив про зниження рівня злочинності під час карантину

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков стверджує, що під час карантину рівень злочинності по всіх статтях знизився на 30%, однак активізувалися шахраї.

Читайте також: У Вінниці обмежили в’їзд у місто у зв’язку з карантином

Як інформує Укрінформ, про це повідомляє МВС у Telegram.

“Ми дуже активно намагаємось реагувати на всі фейки. Наприклад, нещодавно була ситуація, коли розсилались смс-повідомлення про те, що нібито якась фірма мала ходити по квартирах і дезінфікувати приміщення. Поліція це відслідковувала. Відсилали смс-повідомлення з попередженням, що це шахраї. Але такі злочини – не системні”, – сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ додав, що найбільший злочин, який зараз є – це порушення режиму карантину.

“Люди наражають на небезпеку не лише себе, але й своїх рідних і оточуючих. Поки нам не потрібен надзвичайний стан чи комендантська година, але карантин повинен бути максимально повним. Я хочу подякувати всім, хто дотримується карантинного режиму. Якщо доведеться ввести комендантську годину, як це вже зробили у низці європейських країн, то доведеться вводити й надзвичайний стан”, – сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 25 березня запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня з метою запобігання поширенню Covid-19.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram