NewsMakers Повна версія

Бред Пітт купив розкішний будинок на скелі за $40 млн (фото)

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 19: Brad Pitt, winner Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role for 'Once Upon a Time in Hollywood,' poses in the press room during the 26th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 19, 2020 in Los Angeles, California. 721430 (Photo by Gregg DeGuire/Getty Images for Turner)

58-річний американський актор Бред Пітт придбав будинок своєї мрії, розташований на скелі в Кармелі, шикарному каліфорнійському містечку, мером якого колись був Клінт Іствуд, повідомляє Тhe Daily Mail.

Будинок, також відомий як Seaward (у перекладі з англ. “спрямований до моря”) має багату історію. Він побудований в 1918 для письменника Деніела Льюїса Джеймса, автора в популярному стилі ремісників, який так подобається актору, за проєктом архітектора Чарльза Самнера Гріна. З 1999 року він належить Searock, компанії з обмеженою відповідальністю, пов’язаною з покійним чиказьким фінансистом Джо Річі та його дружиною Шерон Річі.

Читайте також: Відомий журнал назвав найкрасивіших чоловіка та жінку 2022 року (фото)

Будівля довгий час пустувала, поки на нього не звернув увагу Пітт. На сьогодні цей будинок вважається найдорожчою нерухомістю, колись проданою в цьому районі.

Житло знаходиться всього за два кроки від моря, буквально на скелі, а для його будівництва використовували місцевий піщаник і граніт, а також спеціальну цеглу, яку архітектор підбирав “індивідуально”. В будинку черепичний дах у середземноморському стилі, гарні арочні вікна, а на території ділянки ростуть кипариси.

Грін збудував зовнішні стіни так, щоб вони, здавалося, виростали зі скель.

Фотограф Олександр Вертікофф зробив ексклюзивні знімки об’єкта у 1997 році.

“Коли я сфотографував це, все це було безлюдним протягом досить довгого часу. Він перебував у стані вічної обробки протягом 50 років, було важко сказати, що це за кімнати. Це не так вже й багато, і це жахливо особисте. Таких ландшафтів більше не роблять. Деяких видів з території, найімовірніше, більше не існує, трава та зелень виросли б, і ви не зможете побачити будинок збоку. Ти не можеш просто увійти туди. Це досить дивно”, — розповідав фотограф журналістам.

Seaward — не єдина нерухомість Пітта. Він має ще один пляжний будинок у Голеті, штат Каліфорнія, який він купив за 5 мільйонів доларів у 2000 році, коли одружився з Дженніфер Еністон, а також замок у Франції Шато Міраваль.ґґ