NewsMakers Повна версія

Британець 8 днів йшов пішки з Будапешта до Ужгорода, аби приєднатися до ЗСУ

Британець Маркус Сміт пішки здолав шлях від Будапешта до Ужгорода, аби стати до лав Збройних сил на захист України. На такий шлях йому знадобилося 8 днів, 6 годин, 36 хвилин і 14 секунд.

Читайте також: “Мілітаризований дуже сильно”: стало відомо, скільки в Криму військових об’єктів російських окупантів

Історію британського добровольця розповідає Закарпатський ОТЦК та СП.

Маркус розповів, що родом з Манчестера.

“Останні кілька років війна у вашій країні висвітлюється по всьому світу на телебаченні. Вважаю, що ви заслуговуєте на велику повагу і честь, адже ви боретесь за мирне життя своєї країни. Я приїхав сюди, щоб спробувати допомогти вам у цій війні”, – каже доброволець.

Маркус певен, що Путін не хоче миру і не зупиниться в Україні.

“Він захоче більше і більше, і це може призвести до Третьої світової війни, в якій він буде як Гітлер. Він продовжить ходити з країни до країни, кажучи: “Я хочу це і це! І це мої правила!” Тому я тут, щоб боротися за українців і, сподіваюся, запобігти світовій війні”, – розмірковує британець.

Маркус нагадав, що під час Другої світової війни Велика Британія змогла вистояти і зберегти свободу завдяки підтримці інших країн. Він сподівається, що українські чоловіки, які ще не взяли зброю до рук, “переосмислять свою позицію”.

“Якби не ті хлопці, які пішли вперед, ми б програли ту війну. Якщо ми зараз не допоможемо вашій армії, то можемо опинитися в глобальному конфлікті і це буде дуже погано для всіх. Висловлюю повагу всім, хто зараз в армії і сподіваюся, що чоловіки, які ще вагаються чи брати зброю в руки, переосмислять свою позицію. Ми тут, щоби запобігти втратам життів в майбутньому”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook