NewsMakers Повна версія

Чому вода важлива для нашого організму

Правильно вибудуваний питний режим поліпшує стан шкіри, рятує від зневоднення. Важливо знати, що вода знижує в’язкість крові, поліпшує мікроциркуляцію, завдяки цьому знижується ризик тромбоутворення, а значить ймовірність інсультів та інфарктів, поліпшується робота серця, зменшуються головні болі. Вона допомагає виводити токсини, тому обов’язкова рекомендація під час простудних захворювань – рясне пиття.

Читайте також: Кому не можна пити квас

Навіть невеликий її дефіцит викликає втому, дратівливість або труднощі з концентрацією уваги. Недостатнє споживання води може проявлятися зниженням тиску, станом запаморочення, закрепами та утворенням каменів у нирках, пише ТСН.

До дефіциту рідини особливо чутливі діти та літні люди. Зневодненням можуть сприяти деякі захворювання: наприклад, цукровий діабет або пієлонефрит.

Потребу у воді можна розрахувати за формулами чи орієнтуватися на відчуття спраги, колір сечі, кому як подобається. Але головне, що потрібно робити точно – її треба пити!

Найкраще вибирати звичайну воду для втамування спраги. Але можна надавати їй і різні смаки. Для цього підходять, наприклад, несолодкі ягоди або фрукти, овочі, трави – м’ята, петрушка, тархун, базилік. Для літа це прекрасне рішення. Важливо в такі напої не додавати цукор. Такий напій в літню спеку замінить чай або каву.

Без води нам не обійтися ніяк! Пийте воду, вона наповнює нас здоров’ям.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram