NewsMakers Повна версія

Данія анонсувала пакет військової допомоги Україні на майже 250 млн доларів

Данія анонсувала пакет військової допомоги Україні на майже 250 млн доларів. Тож загальна сума допомоги від Данії для України, включно з цим пакетом, становитиме 33,3 млрд крон (4,8 млрд доларів).

Читайте також: Канада збирається допомогти фінансувати масові поставки боєприпасів в Україну – CBC News

Про це заявила прем’єр-міністерка країни Метте Фредеріксен, пише Dr.dk.

Фредеріксен закликала союзників збільшити обсяги військової допомоги Україні.

“Якщо ми не встоїмо разом, Європа потенційно не вистоїть”, – заявила вона.

Фредеріксен також закликала союзників збільшити обсяги військової допомоги Україні, яка бореться з російською агресією.

“Необхідно підкреслити, що якщо вона (Україна) хоче досягти успіху на полі бою, більші обсяги мають надходити зараз. Саме в цьому контексті ми продовжуємо надавати подальші данські внески в надії, що більше країн зроблять те ж саме, не через шість чи 12 місяців, а зараз, коли потреба є дуже, дуже великою”, – підкреслила вона.

За словами прем’єрки, зараз усім має бути зрозуміло, що Росія більше хоче війни, ніж миру. Ця країна перебуває в процесі трансформації у справжню військову економіку.

“Політичних опонентів прибирають. І Путін продемонстрував свою готовність пожертвувати молодими людьми країни на полі бою. Звичайно, не можна дозволити Росії силою визначати кордони Європи. Зрештою повинні перемогти свобода та демократія, – сказала Метте Фредеріксен.

Кошти для нової допомоги будуть взяті з 7 мільярдів крон, які Данія виділила до фонду, створеного для цивільних, військових і бізнес-внесків Україні в березні минулого року.

Фредеріксен також оголосила, що її країна гарантує безпекову підтримку Україні у наступні 10 років у межах двосторнньої угоди.

А міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що його країна працює “на повну потужність”, щоб мати можливість поставити перші літаки F-16 Україні вже цього літа.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook