NewsMakers Повна версія

Додаткові мільярди на армію: Рада внесла зміни до держбюджету

Під час позачергового засідання 23 лютого Верховна Рада ухвалила закон, яким передбачено зміни до державного бюджету на 2022 рік. Зокрема, передбачено збільшення фінансування Збройних сил України.

Читайте також: В Україні в областях, які межують з РФ і Білоруссю, запровадили додаткові режимні обмеження: що зміниться

Про це стало відомо з онлайн-трансляції, яка ведеться на офіційній Ютуб-сторінці каналу “Рада”, передає ТСН.

За відповідне рішення проголосувало 345 народних депутатів. Загалом витрати та доходи держбюджету збільшуються на 26,5 млрд грн, з них майже 23 млрд – на обороноздатність та безпеку нашої держави. Документ зі змінами до держбюджету має у невідкладному режимі підписати голова ВР Руслан Стефанчук.

Відповідно зо законопроєкту, передбачає додаткове фінансування кількох відомств та установ. Зокрема, кошти збільшать так:

Міністерство оборони – плюс 16 млрд грн;

МВС (прикордонники та нацгвардійці) – 6,1 млрд грн;

Головне управління розвідки (ГУР) – 600 млн грн.

Ще 3,1 млрд грн виділяється на обслуговування державного боргу. Крім того, гроші спрямують на:

Читайте також: Зеленський оголосив про навчальні збори резервістів Сил тероборони

Військово-цивільні адміністрації Донецької та Луганської областей – 200 млн грн (100 млн. кожної);

забезпечення водою у Донецькій області (КП “Вода Донбасу”) – 200 млн грн.

Зазначається, що ці кошти буде отримано за рахунок перевиконання доходної частини бюджету за перші 2 місяці 2022 року (збільшення доходів від ПДВ на ввезені в Україну товари).

Окрім цього, народні депутати ухвалили проєкт постанови № 7105 про організацію роботи Верховної Ради в умовах дії надзвичайного та/або воєнного стану. У разі введення в Україні надзвичайного стану парламентарі будуть працювати у безперервному режимі. 

Після цих ухвалених рішень спікер парламенту Cтефанчук покликав до себе нардепів для обговорення поправок до указу президента про НС. Зараз у ВР – перерва.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook