NewsMakers Повна версія

Глава МЗС Угорщини назвав неприйнятним український закон про мову

Очільник угорського зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто розкритикував закон про мову, який Верховна рада України прийняла у четвер, 25 квітня. Про це повідомляє ″Європейська правда″ , посилаючись на портал ″Hirado″.

Читайте також: Верховна Рада прийняла закон про мову

Сійярто наголосив, що український закон про мову порушує права угорської меншини і відображає бачення Президента Петра Порошенка, який, за словами угорського міністра, підтримував антиугорську політику.

″Однак українські виборці переважною більшістю вибрали іншого Президента, Володимира Зеленського, і покінчили з ерою Порошенка″ – сказав Сійярто.

″Ми сподіваємося, що на основі взаємної поваги і бажання знайти рішення ми зможемо прояснити ситуацію з законами, що зачіпають права угорської громади, з новим, обраним переважною більшістю Президентом″, – заявив міністр.

За його словами, перші заяви обраного  українського Президента дають привід для надії.

″Наша мета повернути дружбу між Угорщиною і Україною , і результати останніх  президентських виборів в Україні дають нам деяку надію″, – сказав Петер Сійярто.

Нагадаємо, що сьогодні Верховна Рада України ухвалила Закон ″Про забезпечення функціонування української мови як державної″.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram