NewsMakers Повна версія

Гончарук повідомив, хто зможе купувати землю в Україні

Покупцями землі в Україні можуть бути лише українці або зареєстровані в країні компанії, а вже їх бенефіціарами можуть виступити іноземці. Такі умови передбачає модель відкриття ринку землі в Україні.

Читайте також: Верховна Рада прийняла закон про реформу прокуратури

Про це на конференції “Земля як фактор розвитку українського села” заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарукпередає “УНІАН”.

Прем’єр зазначив, що уряд готовий обговорити обмеження щодо участі іноземних інвесторів.

“Ми можемо проговорити якісь обмеження, якщо в когось є якісь побоювання… Якщо у вас є реальні побоювання, що сюди зайдуть китайці, що на кордонах стоять мільярди – це казки, такого немає, але якщо є такі побоювання, ми готові з вами обговорити інструменти, як ці ризики зменшити”, – додав прем’єр.

Гончарук зазначив, що зараз в Україні є понад тисяча випадків, коли іноземці обробляють українську землю, нехай і в форматі оренди земельних ділянок, а не на праві власності. При цьому робота багатьох із них є зразковою, тому прем’єр вважає, що вони заслужили право так чи інакше взяти участь у відкритті ринку.

“Якщо зараз обмежити і не надати ніякого юридичного інструменту зберегти та захиститися подібним людям, це виглядатиме так, начебто Україна виганяє іноземних інвесторів. Особисто для мене це неприйнятна історія”, – підкреслив він.

Гончарук додав, що в Україні працюють іноземні компанії, тому в країну “приходять інвестиції, техніка, створюються робочі місця, сплачуються податки”.

“Весь досвід інвестування іноземців в українську землю показує, що іноземець часто ставиться до виконання своїх обов’язків точно не гірше, ніж інший цивілізований власник”, – додав прем’єр.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram