NewsMakers Повна версія

ГПУ отримала проєкти підозр скандальним суддям Адмінсуду Києва

Речниця Юрія Луценка Лариса Сарган заявила, що підозри на суддів Окружного адміністративного суду Києва надійшли на підпис до генпрокурора лише у понеділок, 29 липня.

Читайте також: Добкін не прийшов на допит у ГПУ

Про це вона написала у своєму Facebook.

“Лише о 10:55 понеділка, 29.07.19, підозри на суддів ОАСК. Просто вчасно треба все робити, пане Горбатюк”, – зазначила вона.

26 липня співробітники НАБУ разом із Генпрокуратурою провели обшук в Окружному адмінсуді столиці. За інформацією пресслужби НАБУ, обшуки відбувалися в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями Окружного суду.

Слідство вважає, що голова та деякі судді ОАСК організували винесення завідомо неправосудних судових рішень та втрутились у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Мета цих дій – уникнення обов’язкового кваліфікаційного оцінювання, встановленого законом для служителів Феміди.

Керівництву Окружного адмінсуду та його суддям підготовлені підозри за фактами втручання в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів і організації ухвалення заздалегідь неправосудних рішень.

В управлінні спецрозслідувань ГПУ повідомили про факт впливу керівництва Окружного адміністративного суду на рішення Конституційного суду, ВККС, Вищої ради правосуддя, які єдині у судовій гілці можуть притягувати до дисциплінарної відповідальності, а також на Державне бюро розслідувань, тиснучи на слідство, щоб викликати на допити.

Щодо тиску на КС, слідчі припускають, що це спричинило скасування закону про незаконне збагачення і визнання незаконною люстрації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram