NewsMakers Повна версія

Комаровський розповів, чи погодиться на крісло міністра охорони здоров’я

Радник президента, лікар Євген Комаровський заявив, що відмовиться від крісла міністра охорони здоров’я України, якщо йому запропонують.

Читайте також: Українці зможуть викликати “швидку” за допомогою мобільного додатку

“Звичайно ж, відмовлюся. Річ у тому, що ще в 2014 році я сказав, що реформувати медицину без грошей і законів – неможливо”, – розповів він в інтерв’ю “Вестям“.

Він навів приклад, коли виник конфлікт між МОЗ та Одеським медуніверситетом, і ректор університету за допомогою молодих спортивних хлопців намагається відстоювати свою позицію.

“І ось завтра ставши міністром, я буду змушений постійно вплутуватися в конфлікти, щось закривати, когось звільняти. Мої опоненти, відповідно, будуть наймати тітушок, проплачувати антикомаровські публікації, а я буду ходити по судах. Я готовий допомагати будувати, творити, але якщо я стану міністром – моє життя перетвориться на постійне з’ясування стосунків”, – зазначив Коморовський.

Він наголосив, що кожен конфлікт, кожен скандал, наприклад, як із закупівлями МОЗ, повинен розрулювати міністр і не приймати одну зі сторін. “Об’єктивно, я бачу себе людиною, яка стоїть за межами всього цього базару, але яка може президентові дати конкретну відповідь щодо ситуації, а він вже буде приймати рішення. Тому кожна людина у цьому житті повинна займатися тим, що у неї добре виходить. У мене добре виходить комунікація з мамами і татами, я готовий її розширити. Також мене хвилює тема здоров’я бабусь і дідусів”, – підсумував лікар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram