NewsMakers Повна версія

Ляшко повідомив, що план виходу України з карантину можуть змінити

Україна наразі перебуває на першому етапі послаблення карантину, план виходу з якого імовірно буде переглядатися. Це може статися після 22 травня, коли можна буде оцінити епідемічну ситуацію після першої фази пом’якшення.

Читайте також: Карантин в Києві: повідомили, що залишається закритим після 11 травня

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у коментарі виданню LB.ua.

“Ми починаємо з першого етапу, але план з п’яти етапів також залишається. Ми будемо його переглядати, тому що ми ведемо переговори з бізнесом і намагаємося знайти баланс”, – пояснив Ляшко.

За словами Віктора Ляшка, самі критерії етапів виходу з карантину також можуть переглянути.

“Ми розглядаємо можливість упровадження адаптивного карантину на другому етапі – тобто зняття обмежень не по всій країні, а в деяких областях, залежно від показників захворюваності”, – прокоментував головний санлікар.

За словами Ляшка, робота дитячих садочків може бути відновлена 22 травня (згідно з первинним планом, садки мали відчинитися разом з іншими навчальними закладами на четвертому етапі – ред.). Наразі Міністерство охорони здоров’я веде перемовини з Міносвіти щодо їхньої роботи. Як сказав головний санітарний лікар, “або ми їх відкриваємо, або говоримо, в який етап вони потрапляють”.

Водночас Ляшко припустив, що можливо, дитсадочки відкриють або в деяких окремих районах, або лише для окремих категорій населення, наприклад, медиків, оскільки більшість з них зараз не мають із ким залишити своїх дітей. Остаточне рішення буде ухвалене 22 травня.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram