NewsMakers Повна версія

Медсестри відпочивають на підлозі у скафандрах та рукавичках: пацієнтка з коронавірусом розповіла, в яких умовах працюють медики в Житомирі

Health workers conduct a drive-through COVID-19 test for people at KPJ Damansara Specialist Hospital, in Petaling Jaya, Malaysia, Monday, March 30, 2020. The Malaysian government issued a restricted movement order to the public till April 14, to help curb the spread of the new coronavirus. The new coronavirus causes mild or moderate symptoms for most people, but for some, especially older adults and people with existing health problems, it can cause more severe illness or death. (AP Photo/Vincent Thian)

Пацієнтка однієї з лікарень Житомира, де лікують хворих на коронавірус, розповіла про жахливі умови, в яких доводиться працювати медикам. Своїми спостереженнями жінка поділилася на сторінці у соцмережі “Фейсбук”.

Читайте також: Обіцяв успішну здачу іспитів: у Житомирі на отриманні хабара попався доцент університету (фото)

“Уявіть: ви в скафандрі 12 годин. Є тільки очі. Медичний одяг не провітрюється, тобто ваш піт з вами, його навіть витерти не можна, тому що руки в гумових рукавичках. Ви мокрі, постійно бігаєте з палати в палату, тому що в кожній з палат є хворі, у яких за 40 температура і треба крапельниці. Постійно… Я вночі вийшла в туалет. Перед ним на підлозі, обнявшись, спали 2 медсестрички. Тому лягати ніде, кожен куточок відділення з хворим, так і лягли на пару хвилин, втомлені. У скафандрах і гумових рукавичках. Через секунду вони звернулися з питанням чи все “ок” у мене. Я навіть сказати не змогла, кивнула. Тому що це реальність. Реальність наших лікарень і лікарів”, – розповіла Ірина Яцик.

Також жінка зазначила, що COVID-19 кожен з пацієнтів переносить по-своєму.

“У когось спина болить, кому брову свербить, а когось на другий день вже не врятували. Як і наявність смаку і нюху. У мене, наприклад, нюх був постійно, а смак їжі був такий, ніби все морською водою оброблене. Солоне, нудотне і відчуття якихось водоростей на зубах. Цілих 15 днів”, – зазначила пацієнтка.

При цьому Ірина закликала всіх носити маски і дотримуватися дистанції.

“Лікарень у нас мало, лікарі теж люди, хворіють так само. Бережіть себе і близьких! COVID-19 існує. Попри всі масонські змови і домовленості. Попри всі наші вірування в те, що пройде легко і “мене це не стосується”, – підкреслила Ірина Яцик.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram