NewsMakers Повна версія

Мережу збурив вчинок прессекретарки Зеленського

Після публікації розслідування журналістів  Радіо Свободи про керівника ОП Андрій Богдана суспільство та журналісти неоднозначно відреагували на вчинок прессекретаря Володимира Зеленського Юлії Мендель. Вона стала головною героїнею українських і  зарубіжних медіа.

Читайте також: Мендель відштовхнула журналіста від Зеленського (відео)

На опублікованому відео журналіст намагався взяти у президента коментар щодо поїздок його найближчого соратника Андрія Богдана в 2013 році на переговори до Росії разом з тодішнім прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Поведінку Мендель активно обговорюють і українці в соціальних мережах.

Відео нападу Мендель опублікував у себе в Twitter журналіст Крістофер Міллер.

″Хто може пояснити, в якій цивілізованій країні світу прес-секретар президента дозволяє собі подібне в момент, коли журналіст хоче задати питання першим особам! Це як називається?! Свобода слова?! На момент, коли мене обрали до ради з питань захисту свободи слова при президенті, я вже бачив ці кадри. Можна створити хоч десять рад, але президент повинен починати із себе і своїм прикладом показувати, як потрібно ставитися до ЗМІ″, – написав журналіст Михайло Ткач.

У Мережі журналістська спільнота жартує, що краще Мендель було йти в охоронці.



Але є й ті, хто оправдовує вчинок Мендель, бо за їх словами, не можна порівнювати з тим, як діяли проти журналістів за часів президентства Віктора Януковича.

Сама Юлія Мендель прокоментувала ситуацію також.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram