NewsMakers Повна версія

На офіційному заводі Харкова розливали фальсифіковану горілку, вилучили понад 70 тисяч літрів (фото, відео)

Офіційний виробник, щоб не сплачувати акцизний податок, використовував на своїй необлікованій продукції підроблені марки акцизу, а також розливав алкоголь у тари типу “bag-in-box”.

Читайте також: В Україні встановили рекорд алкогольного сп’яніння за кермом

Про це повідомляють Надзвичайні новини.

“Виробник виготовляв та відпускав продукцію, яка не відображалась у бухгалтерській та податковій звітностях. Для її оптової і роздрібної реалізації використовували підроблені марки акцизного податку, – сказано в повідомленні. – Промислові потужності дозволяли щодобово виготовляти до 8 тисяч пляшок, більша частина з яких не відображалася в офіційній звітності, а відтак офіційні виробники виводили отриманий прибуток у “тінь”.

Поліцейські задокументували факт незаконного збуту необлікованої алкогольної продукції, на якій були наклеєні підроблені марки акцизного податку. Також встановлено, що частина продукції зберігалась у транспортних засобах поблизу офіційних складів зберігання. Це робилося для того, аби приховати необліковану продукцію, в тому числі і фальсифіковану, від правоохоронців у разі їх “візиту” до складських приміщень.

У вівторок, 25 лютого, правоохоронці провели низку обшуків на території регіону.

Під час слідчих дій на території офіційного виробництва виявили підпільний цех з розливу алкогольної продукції в тару типу “bag-in-box”. Крім того, неподалік складських приміщень поліцейські виявили вантажівки, в яких зберігалося 30 тисяч пляшок горілки, на кожній пляшці – підроблені марки акцизного податку України, та майже 9 тонн алкоголю у “bag-in-box”. Також правоохоронці вилучили 8 ліній з розливу горілки у пляшки та тару “bag-in-box”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram