NewsMakers Повна версія

На ще одному круїзному лайнері у США виявили коронавірус

Круїзний лайнер The Anthem Of The Seas, який прибув 7 лютого до порту в Байонні штату Нью-Джерсі, поблизу Нью-Йорка, запідозрили в епідемії смертоносного коронавірусу серед його туристів. У зв’язку з цим, чотирьох пасажирів відправили на карантин, у місцеву лікарню для ретельного обстеження.

Читайте також: У МОЗ зазначили, що українців на інфікованому коронавірусом круїзному лайнері немає

Про це інформує CNN з посиланням на представника Центрів із контролю за захворюваннями і профілактикою.

Відомо, що туристи подорожували круїзним лайнером по Карибському морю упродовж 12 днів. І за цей час вони відвідали Сан-Хуан, Пуерто-Ріко, Сент-Джон, Сент-Кітс і Антигуа. Планувалося, що пасажири зійдуть на берег в п’ятницю вранці, 7 лютого.

Після того, як лайнер пришвартувався у Байонні, туди прибули медики з Центру з контролю захворювань, щоб оглянути усіх туристів і взяти тест на коронавірус. У результаті, первинного огляду 23 осіб, у яких не виявили недугу, відправили в міжнародний аеропорт Ньюарк Ліберті для подальшого вильоту до Китаю.

Уточнюється, що загалом на борту судна перебувало 27 громадян Китаю. При цьому місцеві ЗМІ не виключають, що лікарі могли помилитися і туристи “підхопили” грип чи застуду. Нині вони проходять ретельний огляд у лікарні.

Своєю чергою, міський голова Джиммі Девіс повідомив у Twitter, що був поінформований щодо прибуття лайнера і висловив упевненість в тому, що медичні експерти “повністю готові і мають все необхідне обладнання для реагування на будь-які проблеми, які можуть викликати заклопотаність”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram