NewsMakers Повна версія

НАБУ обшукує “слугу” Марченко через можливі махінації її помічниці (фото)

Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії “Слуга народу” Людмили Марченко на отриманні хабара за внесення даних в систему “Шлях”, що дає дозвіл на перетин кордону.

Читайте також: У Києво-Печерській лаврі вводять обмеження на вхід: що там відбувається зараз (фото, відео)

Про це йдеться в повідомленні НАБУ, речниця фракції “Слуга народу” Юлія Палійчук в коментарі УП.

“НАБУ і САП за оперативного супроводу Департаменту внутрішньої безпеки Нацполу викрили помічника чинного народного депутата України на отриманні неправомірної вигоди за внесення даних в систему “Шлях”, що фактично надає дозвіл на перетин кордону.

Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині. Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину”, – йдеться у повідомленні.

Джерела в правоохоронних органах підтвердили, що йдеться про помічника нардепки Марченко.

За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему “Шлях” відомостей.

Попередньо справу кваліфікували за кількома статтями, пов’язаними з підкупом.

Речниця фракції “Слуга народу” Палійчук повідомила, що “фракція вивчить усі факти й обставини цієї події і у разі наявності вини ухвалить рішення про виключення з фракції, як ми це робили уже багато разів”.

“Інформацію стосовно помічниці Людмили Марченко дізналися зі ЗМІ. Наразі очікуємо офіційних повідомлень від правоохоронних органів.

Усе, що нам відомо станом на цю годину, – це те, що Людмила Марченко перебуває на восьмому місяці вагітності і готується до народження дитини”, – заявив Палійчук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook