NewsMakers Повна версія

НАБУ провело обшуки у помешканні Гладковського-старшого

Детективи Національного антикорупційного бюро обшукали помешкання колишнього першого заступника секретаря РНБО, друга президента Петра Порошенка Олега Гладковського та його сина Ігоря. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу у четвер.

Читайте також: Гладковський звинуватив Зеленського у розпалі війни проти Порошенка

“Ми зареєстрували 2 кримінальних провадження. І сьогодні було проведено низку обшуків. Їх біля 20. В тому числі за місцем проживання Ігоря та Олега Гладковських, Віталія Жукова, Андрія Рогози та інших громадян. Зараз слідчі дії тривають”, – сказав Ситник.

“Розслідування проводяться фактично з нуля. тому що до цього розслідування ми тих даних, які є у переписці, не мали”, – продовжив директор НАБУ.

Також Ситник нагадав про підозри п’ятьом посадовцям компанії Спецтехноекспорт у розтраті державних коштів, що завдало збитків на 50 млн грн.

“Накладено тимчасовий арешт до рішення суду на майно підозрюваних. Це 25 земельних ділянок, 21 об’єкт нерухомості, 9 автомобілів”, – заявив він.

Ситник заявив, що у справі про розкрадання в оборонній галузі допитають журналістів.

“Звичайно, що ми будемо допитувати журналістів з приводу походження у них цих матеріалів. Але знову хочу наголосити, що це копії, а не те, що можна назвати спражньою перепискою.

Якщо говоримо про переписку, то потрібна ідентифікація її достовірності”, – сказав директор НАБУ.