NewsMakers Повна версія

Надмірне вживання вітамінів може призвести до профіциту, а в результаті до серйозної хвороби

Надлишок вітамінів деяких груп може проявлятися сильною алергічною реакцією

Брак вітамінів є основною причиною підвищення захворюваності у міжсезоння, але надлишок вітамінів також може привести до тяжких наслідків. Основною причиною захворювань у міжсезоння є гіповітаміноз (нестача вітамінів): в силу того, що у весняно-осінній період організм схильний до простудних захворювань, відбувається перевитрата вітамінів. Їх запас потрібно поповнювати.

Перш за все, як ідеться у повідомленні,  необхідно обов’язково звернутися до лікаря і здати аналізи на вміст вітамінів, зокрема груп B і D. Обстеження необхідно не тільки для того, щоб поповнити вітаміни в необхідній кількості, але і щоб з’ясувати причину його нестачі.

Одна з головних проблема для жителів України – нестача вітаміну D, яка може привести до порушень роботи ендокринної системи, обміну речовин, імунітету. Він дуже важливий у профілактиці весняних захворювань.

Читайте також: ЗМІ розповідають про настрої, страждання біженців, які побували на кордоні Білорусі та ЄС

Медики вважають, що самостійний прийом так званих моновітамінов (наприклад, тільки групи A) вельми небезпечний. Вживання нешкідливого полівітамінного комплексу навесні не можна вважати загрозою здоров’ю, а ось самостійно починати прийом моновітамінов у великому дозуванні може викликати негативні наслідками.

Надлишок вітамінів деяких груп може проявлятися сильною алергічною реакцією. А вітамін D, наприклад, в занадто великій кількості може призвести до змін в нирках – кальцинозу, порушення фосфорно-кальцієвого обміну.

Крім цього, важливу роль  у впливі синтетичних вітамінів на людину маєгенетична схильність. Залежно від набору генів, вітаміни мають кардинально різний вплив. Наприклад, на одну людину вітамін Е вплине, а іншої доведе до будь-якого захворювання.

Тому перш ніж щось приймати обов’язково порадьтеся з лікарем.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook