Раціон людини безпосереднім чином пов’язаний з його здоров’ям, і деякі продукти здатні підвищувати ризик розвитку у жінок раку молочної залози
Подробиці про це надав лікар-онколог Олександр Серяков.
Представник “СМ-Клініка” зазначив, одним з факторів розвитку раку молочної залози є ожиріння, особливо коли жінка перебуває в постменопаузі. Провокувати набір ваги здатні жирні і багаті вуглеводами продукти, що стосується солодощів, смаженої їжі, негативний ефект на організм надає і алкоголь.
Читайте також: Штрафи за зняті маски: Ляшко попередив про масові карантинні рейди в Україні
Всього 50 грамів копченого сервелата досить, щоб створити ефект викуреної пачки сигарет. За ступенем канцерогенності виділяються також інші види переробленого м’яса, включаючи сосиски і шинку.
По можливості онколог радить обмежити вміст в повсякденному раціоні солодощів, газованої води, спиртних напоїв, чіпсів, соусів, рафінованого цукру, консервованих овочів, ГМО-продуктів, маргарину і т.д. існує думка, що канцерогенний ефект надає і червоне м’ясо, особливо під час приготування при високих температурах.
Серяков звернув увагу: рідше з раком стикаються ті, хто слідують середземноморській дієті. Вона робить ставку на рибу, овочі, фрукти і рослинні олії.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook