NewsMakers Повна версія

Партія “Європейська солідарність” виграла суд проти каналу Медведчука

Політична партія “Європейська солідарність” виграла судову справу щодо захисту ділової репутації проти телеканалу “NewsOne”, який пов’язують із Віктором Медведчуком.

Читайте також: Суд надав ДБР доступ до журналістських даних про відпустку Порошенка на Мальдівах

Про це ідеться в заява партії “ЄС” та постанові Касаційного господарського суду, пише УП.

У жовтні 2018 року компанія “Новини 24” (юридична назва телеканалу “NewsOne” – ред.) звернулась до суду з позовом проти партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність” з вимогою спростувати публікацію на веб-сайті партії з приводу призначення нового керівництва телеканалу “NewsOne” У ній йшлося про прокремлівську позицію каналу.

Касаційний господарський суд постановив залишити без змін рішення Господарського суду міста Києва та постанову Північного апеляційного господарського суду, якими було відмовлено позивачу у задоволенні вимог, а касаційну скаргу – залишити без задоволення.

“Європейська солідарність” заявила, що таким чином відстояла “право народних депутатів і фракцій у Верховній Раді на свободу висловлювання власної позиції”.

Телеканали “NewsOne” і “112 Україна”, які формально належать Тарасу Козаку, постійно демонструють позицію проросійського політика Віктора Медведчука, який є кумом Володимира Путіна, а також Віктора Рабиновича й Володимира Бойка.

2 жовтня стало відомо, що Національна ради України з питань телебачення і радіомовлення просить суд анулювати ліцензію на мовлення телеканалу “NewsOne”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram