NewsMakers Повна версія

Підозрюють у держзраді: СБУ проводить обшуки в “Укроборонпромі”

Служба безпеки України сьогодні, 3 грудня, проводить обшуки в приміщеннях концерну “Укроборонпром” та компанії-спецекспортера концерну “Укрспецекспорт”. Обшуки пов’язані з виконанням зовнішньоекономічних контрактів.

Читайте також: У топ-чиновника ДФС, затриманого на хабарі в 200 тисяч доларів, знайшли елітну нерухомість і авто (фото, відео)

Про це повідомили у прес-службі “Укроборонпрому”.

У концерні зазначили, що забезпечують максимальне сприяння правоохоронцям і надають всю інформацію та документи.

“Сьогодні, 3 грудня 2020 року, співробітниками СБУ проводяться обшуки в приміщеннях концерну і компанії-спецекспортера “Укрспецекспорт”, яка є учасником концерну. Обшуки проводяться на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва”, – повідомили в “Укроборонпромі”.

Як зазначається, процесуальні заходи здійснюються у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада) з метою документування фактів можливої причетності службових осіб до проведення діяльності в інтересах однієї з країн Південної Азії на шкоду обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Читайте також: В Україні можуть скасувати зменшення пенсій для військових

Встановлено, що протиправна діяльність представників вітчизняного спецекспортера пов’язана із штучним залученням посередницької іноземної структури, що призвело до можливої втрати Україною ринків озброєння в окремих країнах азійського регіону, гальмування діючих контрактів ДК “Укрспецекспорт”, а також створення перешкод для укладання нових зовнішньоекономічних контрактів. За попередніми оцінками, завдана шкода державним інтересам складає близько 100 млн дол., заявили в СБУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram