NewsMakers Повна версія

Порошенко після допиту у ДБР заявив, що його переслідують (відео)

П’ятий український президент Петро Порошенко вранці 24 січня прийшов на допит у Державне бюро розслідувань. Його виклик пов’язаний із розслідуванням можливої держзради під час підписання мінських угод. Сам п’ятий президент заявив, що за ним стежать слідчі, які призначили допит на день коли він мав би бути на форумі в Давосі.

Читайте також: Екснардеп розповів, як Порошенко обкрадає селян

Про свої відвідини ДБР на власній фейсбук-сторінці написав сам Порошенко, передає 24 канал.

“Нині я у ДБР, йду на допит по Мінських угодах. Вони будуть намагатися робити з цього політичне шоу у стилі “Сватів” чи “95 кварталу”, – написав він.

Також Порошенко вів пряму трансляцію з приміщення, у якому розташоване ДБР, однак після того, як він вирушив з адвокатами на допит, воно обірвалося.

Згодом п’ятий президент поспілкувався з журналістами після виходу з будівлі Державного бюро розслідувань. Він, зокрема, заявив, що слідчі зірвали його візит на Всесвітній економічний форум у Давосі, де він мав провести низку міжнародних злочинів.

Слідчі, схоже, моніторять мою переписку. Саме у той день, коли я замовив квитки, мені прийшло повідомлення про виклик на допит. Я сказав, що якщо я не поїду у Давос, то прийду поспілкуватися щодо усіх відкритих проти мене справ одразу”, – заявив Петро Порошенко.

Крім того, президент розкритикував роботу Державного бюро розслідувань через справу про російську агресію у Керченській протоці, злив переписки з кабінету ексдиректора ДБР Романа Труби та справи, які відкриваються за вказівками Андрія Портнова.

“Сьогодні понад годину велася дискусія про те, що вони не будуть мене допитувати. То у них слідчих нема, то вони не готові, не мають часу, то ще щось. Бо їм просто потрібне шоу”, – заявив народний депутат.

Крім того, він заявив, що йому знову назначили допит так, аби зірвати ще одну міжнародну поїздку. Мовляв, 27 січня він мав би поїхати на парламентську асамблею НАТО, а на 31-ше йому призначили ще один допит.

“Щодо моряків – правота України у цій справі затверджена міжнародним трибуналом, рішенням Ради безпеки ООН, Генасамблеєю ООН. Там чітко визначено, що Україна діяла правильно, а Росія порушила закон. А ДБР у цьому розслідуванні діє на боці Росії”, – заявив Порошенко.

Петро Порошенко прийшов на допит у ДБР: дивіться відео

Підтримати його прийшла колега по партії, народна депутатка Ірина Геращенко.

Порошенко прийшов у ДБР: відео

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram