Проти “слуг народу” порушили кримінальну справу за хабарництво

23.10.2019, 15:32
48510

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину депутатами Верховної Ради від партії “Слуга народу”.

Читайте також: “Слуга народу” Беленюк заснув під час засідання Верховної Ради (відео)

Про це повідомляє “New Format” із посиланням на “Українську правду”. Уточнюється, що в отриманні хабара підозрюються 11 парламентаріїв.

“За інформацією, оприлюдненою в засобах масової інформації, 11 народних обранців, які є членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тисяч доларів неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем при оцінці об’єктів нерухомості на засіданні комітету”, – йдеться в повідомленні САП.

Раніше депутатів фракції “Слуга народу” звинуватили в отриманні хабара за саботаж антикорупційного законопроекту. За інформацією журналістки Соні Кошкінії, скандал з відмовою депутатів від “Слуги народу” підтримати антикорупційний законопроект №2047-д пов’язаний з підкупом парламентаріїв, які отримали по 30 тисяч доларів США від іншого народного обранця, Антона Яценко. Ухвалення законопроекту загрожувало його бізнесу.

Також в жовтні депутати від “Слуги народу” провели зустріч з Іллею Павлюком, якого називають королем української контрабанди. Крім 26 депутатів, на зустрічі був присутній генерал-майор Служби зовнішньої розвідки України Сергій Трегубенко, якого пов’язують з кураторством митних потоків і контрабанди.

За інформацією “Страна.ua”, Ілля Павлюк є “смотрящим західної митниці”, який організовує прохід заборонених вантажів через кордон. Він став відомий як один з найбільш одіозних “дахувальників контрабанди” ще з часів президентства Віктора Януковича.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com