NewsMakers Повна версія

Ракета Ілона Маска Starship SN8 розбилася відразу після посадки (фото)

Висотний випробувальний політ космічного корабля SpaceX Starship SN8 закінчився тим, що він вибухнув відразу після посадки. 10 грудня SpaceX запустила в небо прототип космічного корабля Starship SN8 для випробувального польоту на висоту 12,5 кілометрів, але йому не вдалося успішно завершити місію.

Читайте також: “Ще один день у 2020 році”: Ілон Маск відреагував на події з терористом у Луцьку

Прототип набрав висоту 12,5 кілометрів і повернувся назад на землю за 6 хвилин 42 секунди після старту.

Зліт пройшов штатно: один з трьох двигунів Raptor відключився приблизно через дві хвилини польоту, потім, через приблизно три хвилини, відключився другий, а потім і третій. Starship зайняв горизонтальне положення, а потім почав знижуватися.

знову включилися Двигуни при наближенні до землі – вони надали ракеті вертикальне положення і сповільнили її. Однак торкання з поверхнею виявилося куди більш жорстким, ніж повинно було бути. В результаті цього стався вибух.

Як потім написав Ілон Маск у своєму Twitter, вибух стався через низького тиску в паливному баку під час приземлення, з-за чого швидкість при приземленні була високою. Маск все одно залишився задоволений запуском і привітав всю команду Space X.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram