NewsMakers Повна версія

СБУ перешкодила незаконному вивезенню деревини на мільйони гривень

Служба безпеки блокувала експорт незаконно вирубаної деревини та попередила завдання мільйонних збитків економіці держави. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: СБУ перекрила незаконний канал контрабандної зброї

“Зловмисники з Івано−Франківщини та Буковини протягом 2019 року протиправно переправили за кордон понад 2 тисячі кубометрів деревини хвойних порід. Для легалізації незаконно вирубаного лісу вони використовували вкрадені у реальних підприємців або підроблені товарно-транспортні накладні про походження продукції. На їх основі виготовлялися сертифікати для оформлення митної документації. Частина деревини вивозилась за кордон поза митним контролем”, − розповіли в прес-службі.

Првоохоронці також вилучили документи, підготовлені фігурантами справи для легалізації та вивезення за межі України незаконно зрубаної деревини на суму понад 3 млн гривень.

Кримінальне провадження розпочато за ст. 364-1 ККУ (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), тривають слідчі дії.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram