NewsMakers Повна версія

“Слуга народу” виключила зі свої лав двох народних депутатів

Ukrainian President Volodymyr Zelensky (C) poses for a photo with his party members, during the party Sluga narody ('Servant of the people') congress, where are announced candidates of the party for the snap parliamentary elections, in Kiev, Ukraine, on 9 June, 2019. 41-year old Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy dissolved a parliament dominated by his political opponents immediately after taking office on May 2019. (Photo by STR/NurPhoto via Getty Images)

Народних депутатів Ганну Скороход і Антона Полякова виключили зі складу фракції “Слуга народу”. Про це повідомили народні депутати Олексій Гончаренко (“Європейська солідарність”) і Олександр Дубінський (“Слуга народу”), передає ТСН.

Читайте також: ЦВК визнала обраним та зареєструвала В’ятровича нардепом від ЄС

Напередодні Скороход з трибуни заявила, що її цивільного чоловіка Олексія Алякіна затримали через те, що вона

Новий скандал у “Слузі народу”. Чому Скороход і її чоловік Алякін опинились у центрі гучного конфлікту
не голосувала за “указом” фракції” щодо ухвалення у першому читанні законопроєкту про відкриття ринку землі. “Сьогодні за мої політичні вподобання та бачення і за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з замів Адміністрації президента, одного з замів генерального прокурора, мого чоловіка було затримано”, – сказала вона.

Скороход звернулася особисто до президента, ДБР та інших правоохоронних органів з проханням “зупинити свавілля”. У 2011-2012 роках Алякіна вважали основним власником підмосковного банку “Пушкіно”, який за своїми активами входив у другу сотню російських банків, пише BBC. Однак формально його доля завжди була нижче 20%. 30 вересня 2013 року ЦБ відкликав у банку ліцензію. Зазначається, що у Алякіна було кілька банків. “Пушкіно” – найбільший з них. Крах “Пушкіно”, який залучив 24 мільярди рублів приватних вкладів, восени 2013 року дав старт банківській кризі довіри. На той час Алякін вже продав і “Пушкіно”, й інші банки – “Кедр”, Інтеркапітал-банк, “Окский”, “Маст-банк”. Останнім він у лютому 2014 позбувся “Юнікорбанку”.

У Росії Алякіна звинувачують в шахрайстві, а сам він каже, що його не можна екстрадувати, тому що він воював у батальйоні “Айдар”. Алякін є бізнес-партнером підприємця Павла Фукса.

Своєю чергою, лідер фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що партія до затримання чоловіка політика не має жодного стосунку. “Якщо ви зараз зайдете в Google і загуглите цивільного чоловіка пані Скороход – ви все зрозумієте. Ми як політична партія до цього не має жодного стосунку”. Разом з цим він заявив, що Скороход неодноразово пропонувала своїм колегам “грошову допомогу”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram