NewsMakers Повна версія

Старий “олів’є” на новий лад: незвичайні рецепти класичних новорічних страв

Салат олів’є та оселедець під шубою, холодець та бутерброди з червоною ікрою – безумовно, ці страви є головними символами новорічного застілля в Україні. Протягом багатьох років напередодні свята ми купуємо один і той же набір продуктів і беремося до їхнього приготування, яке у більшості господинь доведено до автоматизму. Насправді зберігати гастрономічні традиції можна по-різному. Наприклад, додавши у звичні страви нові інгредієнти або трохи змінивши технологію їх приготування.

Джерело: Realist.online 

Салати по-новому

Якщо ви є фанатом класичного рецепту олів’є, урізноманітнити його смак можна, замінивши ковбасу копченою куркою, відвареним яловичим язиком або запеченою качкою. Замість солоного огірка можна додати свіжий, а горошок замінити квасолею.

Тим, хто готовий до сміливих експериментів, радимо спробувати один із наступних рецептів:

Олів’є з копченою скумбрією

Інгредієнти: 1/2 середньої копченої скумбрії, 3 картоплини, 2 середні моркви, 2 свіжіих огірка, 4 яйця, 1 банка зеленого горошку, майонез.