NewsMakers Повна версія

Тераза Мей просить ЄС про відтермінування Brexit

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 21: British Prime Minister Theresa May makes a statement on Brexit negotiations with the European Union at Number 10 Downing Street on September 21, 2018 in London, England. Mrs May reiterated that a no-deal Brexit is better than a bad deal in a speech to the British people after the EU rejected her Chequers Plan for leaving the European Union. She said the UK is at an impasse with the EU and the two big issues are trade and Ireland. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звернулась до Європейської Ради перенести дату Brexit.

Читайте також: Британський парламент відхилив нову угоду Мей щодо Brexit

Прес-секретар Терези Мей повідомив, що прем’єрка звернулась з проханням до президента Європейської Ради Дональда Туска відтермінувати дату виходу Великої Британії з ЄС. Про це пише видання Reuters.

Зазначається, що у листі не вказано, на коли саме Мей просить перенести Brexit, однак це має бути “якомога коротший термін”. 18 березня спікер Палати громад Джон Беркоу заявив, що парламент не голосуватиме втретє за угоду з Європейським Союзом щодо Brexit, якщо Мей не внесе значні зміни в цей документ.

Нагадаємо, що Brexit був запланований на 29 березня, але через те, що уряд не може домовитись з Палатою громад про умови виходу, процес гальмується.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram