NewsMakers Повна версія

ТОП 5 порад від доктора Комаровського: як зміцнити здоров’я дитини в осінньо-зимовий період

Лікар-педіатр вищої категорії Євген Комаровський розповів, що допоможе дітям залишатися здоровими в період холодів

З початком осені батьки починають шукати кошти, які «зміцнюють» імунітет дітей. До того ж новини про чергову хвилю карантину змушують нервувати і напихати дитини непотрібними таблетками. Однак бажано пам’ятати про те, що імунітет не треба зміцнювати – йому просто не потрібно заважати.

Читайте також: “Це ідеальна теорія”: доктор Комаровський розповів про плюси і мінуси дитячих садків

Доктор Комаровський в ефірі програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» дав ТОП-5 простих порад, які бажано дотримуватися батькам.

Порада №1

Годуйте дітей тільки тоді, коли вони голодні. Чи не приставайте до дитини, якщо він відмовляється від їжі. Не потрібно змушувати його з’їдати все, що залишилося на тарілці. Чи не напихати його тим, що, на ваш погляд, допоможе зміцнити імунітет.

Порада №2

Мінімум 1 годину на добу проводите інтенсивні фізичні навантаження на свіжому повітрі. Забудьте про те, що у вас немає часу, багато роботи, на вулиці холодно, темно або погана погода. Це всього лише відмовки, які не роблять вашої дитини здоровим. З сьогоднішнього дня вставте в свій розклад 1 година на свіжому повітрі. Фізичні навантаження підуть на користь і вам, і вашим дітям.

Порада №3

Всередині квартири повинен бути чистий, прохолодне повітря з вологістю 40-60%. Особливо в спальні. Не забувайте провітрювати приміщення перед сном.

Порада №4

Не допускайте дефіциту рідини в організмі. Якщо дитині жарко, він потіє – вода завжди повинна бути під рукою.

Порада №5

Не шукайте «чарівні пігулки» для імунітету. Їх немає. Тому не дотримуйтесь порад в інтернеті, що «комусь якийсь засіб добре допомогло». Дотримуйтесь хоча б 4 вищеописаних правила, і це вже буде гарною підмогою для дитячого імунітету, яким просто не потрібно заважати!

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook