NewsMakers Повна версія

Туреччина почала військову операцію в Сирії

Turkish President Recep Tayyip Erdogan announces the new Turkish cabinet after taking oath as the first president under new government system in Ankara, on July 9, 2018. (Photo by ADEM ALTAN / AFP) (Photo credit should read ADEM ALTAN/AFP/Getty Images)

Туреччина почала односторонні військові дії в “безпечній зоні” на північному сході Сирії. Про це повідомив турецький президент Реджеп Ердоган, повідомляє Reuters.

Читайте також: Україна та Туреччина створили спільне підприємство по виготовленню високоточного озброєння

Зокрема, Анкара планує розмістити близько 2 млн сирійських біженців у “безпечній зоні”, яку планують очистити від бойовиків курдського загону самооборони.

″Ми не досягли жодного з бажаних результатів на сході Євфрату. Туреччина не може втратити жодного дня з цього питання. Немає іншого вибору, крім як діяти самостійно. Ми плануємо розмістити 2 млн осіб у безпечних зонах, які ми створимо. Ми розрахували витрати і будемо докладати зусиль для поліпшення. Ми почнемо робити кроки, як тільки регіон буде врятований від навали терору″, – заявив Ердоган.

Раніше Ердоган заявив, що Туреччина готова почати військову операцію на північному сході Сирії в разі, якщо до кінця вересня там не буде створена так звана зона безпеки.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram