NewsMakers Повна версія

У Франції жінку, яка запустила #MeToo, визнали винною в наклепі

(FILES) In this file photo taken on March 14, 2018 French journalist Sandra Muller poses during a photo session in Paris. The trial for defamation of Muller, who first started in 2017 the "#balancetonporc" hashtag who brought forth stories from women being sexually harassed at work or in the streets, will open on May 29, 2019. She is sued by Eric Brion, the man she first denounced on Twitter. / AFP / BERTRAND GUAY

У Франції суд визнав Сандру Мюллер, яка започаткувала в країні кампанію проти сексуальних домагань слідом за флешмобом #MeToo, винною в наклепі. Про це повідомляє BBC у п’ятницю, 27 вересня.

Читайте також: Відомого оперного співака Пласідо Домінго звинувачують у сексуальних домаганнях

Раніше вона звинуватила в домаганнях Еріка Бріона, колишнього гендиректора французького телеканалу Equidia.

У жовтні 2017 року Мюллер написала в соцмережах пост про Бріона із закликом поділитися історіями про домагання на роботі. Згодом з’ясувалося, що Бріон ніколи не працював разом з Мюллер і, відповідно, не міг домагатися до неї з використанням службового становища.

За його словами, якийсь час він фліртував з нею, однак, не добившись взаємності, вибачився і більше їй не докучав.

Суд постановив, що Мюллер мусить виплатити Бріону 20 тисяч євро як компенсацію моральної шкоди, а також за втрачені гонорари, так як після її звинувачень у нього були проблеми в професії. Сам Ерік Бріон назвав кампанію, запущену Мюллер, “безугавною машиною”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram