NewsMakers Повна версія

У Криму хочуть визнати екстремістською пісню “Ой, у лузі червона калина”, а виконавців – саджати

New York, USA - March 27, 2014: demonstration in support of Ukraine to the UN, during a meeting of the UN Assembly on the question of integrity of Ukraine

Так званий очільник парламентського комітету із культури та охорони культурної спадщини Криму Микола Волков вимагає визнати екстремістською пісню “Ой, у лузі червона калина”.

Читайте також: Путін готується зробити Шойгу цапом відбувайлом за поразку у війні: ISW про “розкол” в Кремлі

Він уже звернувся до Міністерства внутрішніх справ, пишуть російські ЗМІ.

Українську пісню Волков порівнює з твором Адольфа Гітлера “Mein Kampf” (“Моя боротьба”).

“Червона калина” була створена австрійською владою, щоб сформувати дивізії в Галичині для боротьби з братами слов’янами. Там конкретний ворог – це російський народ”, – стверджує він.

Також, на суб’єктивне переконання Волкова, виконавців української композиції треба саджати до в’язниці на 5 років за “розпалювання національної ворожнечі та популяризацію нацизму”.

Не оминув увагою псевдочиновник і Степана Бандеру, довкола постаті якого від російської влади неодноразово лунали пропагандистські заяви.

“Вдруге її використовували Бандера, ОУН-УПА та УНА-УНСО, це був другий виток”, – каже він.

Також Волков “аргументує” необхідність визнати пісню “Ой, у лузі червона калина” екстремістською тим, що українські військові під неї нібито “пускали ракети по Донецьку і Луганську, били кримчан в автобусах”. А ще псевдочиновника обурює те, що композицію “прокачує весь колективний Захід і Pink Floyd”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook