NewsMakers Повна версія

У Північній Кореї 10 мільйонам людей загрожує голод

PORT AUGUSTA, AUSTRALIA - JUNE 13: A farmer sows grain seed in his field on June 13, 2005 near Port Augusta, Australia. Farmers in the area are frantically sowing crops for stock feed after the drought broke with heavy rains, and more rain forecast for the near future. The drought has been the worst in decades, with stock farmers having to reduce their stock numbers as feed dried up and water became scarce. (Photo by Ian Waldie/Getty Images)

Більше десяти мільйонів жителів КНДР можуть опинитися під загрозою голодної смерті через поганий врожай за останні 10 років. Про це заявив на брифінгу в Женеві офіційний представник Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Ерве Верхузел, пише″ ТАСС″.

Читайте також: Північна Корея починає відновлювати ракетний полігон

Він послався на підсумки спільної оціночної місії ВПП і Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй (ФАО), яка працювала в КНДР з 29 березня по 12 квітня.

″Було зроблено висновок, що через найгірший за 10 років врожай, що стало наслідком засухи, хвиль тепла і повені, 10,1 млн осіб страждають від суворої відсутності продовольчої безпеки. Це означає, що у них немає достатньої кількості продовольства до наступного врожаю″, – сказав представник.

За оцінками місії, в КНДР було вироблено 4,9 млн метричних тонн сільськогосподарської продукції, що є найнижчим результатом після сезону 2008 – 2009 років.

Як підкреслив Верхузел, ″без гуманітарної допомоги мільйонам людей може загрожувати голод″. Він нагадав, що збільшення допомоги ″вимагає стійкого фінансування з боку донорів, щоб врятувати життя″.

″Брак фондів ставить положення сімей під загрозу і становить небезпеку для цілого покоління дітей″, – попередив представник ООН.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram