NewsMakers Повна версія

У Росії стартували масштабні військові навчання зі знищення “умовного противника”

У Росії в Новосибірській області стартували навчання з комплексами протиповітряної оборони С-400 “Тріумф”. До них залучили до 600 військових та понад 100 одиниць техніки.

Про це повідомили у пресслужбі Центрального військового округу Міноборони.

Військовослужбовці, як кажуть у силовому відомстві РФ, розпочали відпрацювання навчально-бойових завдань щодо виявлення та знищення нібито умовного супротивника.

“Після прибуття до нового позиційного району, військовослужбовці зробили підготовку вогневих позицій, їхнє маскування та організували оборону комплексів С-400. Завдання з прикриття позицій ракетних комплексів забезпечили бойові розрахунки зенітних ракетно-гарматних комплексів “Панцир-С”. Далі бойові розрахунки С-400 “Тріумф” під час моніторингу повітряного простору виявили, розпізнали та умовно знищили близько 50 повітряних об’єктів, такі як літаки та балістичні ракети умовного супротивника”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі уточнили, що це перший етап навчань, він проходив у складній заваді. Перший етап завершиться наприкінці тижня.

С-400 “Тріумф” – зенітна ракетна система великої та середньої дальності. Призначена для ураження літаків стратегічної та тактичної авіації, балістичних ракет, гіперзвукових цілей та інших засобів повітряного нападу.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook