NewsMakers Повна версія

Угорщина посилила контроль на кордоні з Україною: причина

Після запровадження Угорщиною додаткових заходів контролю на українсько−угорському кордоні виникли черги із сотень автомобілів. Про це повідомляє пресцентр Держприкордонслужби.

Читайте також: Білорусь закриває пункти пропуску на кордоні з Україною: причина

“Така ситуація обумовлена, у першу чергу, впровадженням угорською стороною додаткових заходів контролю, що діють з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції, а також необхідності вивчення та перевірки документів подорожніх. Зокрема, окрім паспортних документів, поліцією Угорщини ретельно перевіряються документи, які підтверджують мету подорожі або транзитний характер поїздки. Відповідно, збільшується час на проходження контрольних процедур”, − йдеться у повідомленні.

Також прикордонники нагадали, що на українсько−угорському кордоні суміжною стороною визначені для транзитного проїзду виключно пункти пропуску “Чоп (Тиса)” та “Лужанка”.

Читайте також: У МОЗ пояснили правила перетину українського кордону іноземцями

Як зазначається, наразі перед пунктом пропуску “Лужанка” на оформлення продовжують очікувати близько 150 мікроавтобусів, ще майже 100 транспортних засобів перебувають перед пунктом пропуску “Чоп (Тиса)”. За минулу добу через ці пункти пропуску в напрямку Угорщини загалом виїхали по 400 легкових транспортних засобів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram