NewsMakers Повна версія

Україна та Польща підписали міжнародну угоду про взаємне виконання покарань за рішенням судів

Україна та Польща підписали угоду про взаємне виконання покарань за рішенням національних судів. Для України це перший договір, що регулює міжнародне співробітництво у виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Читайте також: Україна може перейти на польську систему оподаткування ФОП: що відомо

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

19 вересня у Варшаві підписали протокол про внесення змін до Договору між Україною і Республікою Польща про правову допомогу та правові відносини у цивільних і кримінальних справах від 24 травня 1993 року. Підпис від імені України поставила заступниця міністра юстиції Ірина Мудра.

Протокол доповнює новою главою чинний договір і створює механізм взаємодії компетентних органів Польщі і України при передачі виконання рішень, постановлених судами договірних сторін у зв’язку з вчиненням кримінальних або адміністративних правопорушень, щодо покарань та заходів, не пов’язаних з позбавленням волі (штраф, громадські або виправні роботи, позбавлення права, конфіскація).

“Для України це перший договір, що регулює міжнародне співробітництво з метою виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, призначених судами за вчинення кримінальних або адміністративних правопорушень”,  — сказала Ірина Мудра.

У Мін’юсті зазначили, що це актуальне рішення, оскільки нерідко покарання і стягнення, призначені судом стосовно іноземців, які проживають за кордоном, залишаються невиконаними, а у Польщі з початком повномасштабної війни стало ще більше українців.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook