NewsMakers Повна версія

Україна ввійшла до ТОПу країн за порушенням права інтелектуальної власності

Україна потрапила до списку країн, які порушують права інтелектуальної власності та завдають шкоди економічним інтересам Євросоюзу.

Читайте також: На Волині відкрили кав’ярню, де працюють “сонячні” офіціанти (фото, відео)

Про це йдеться в річній доповіді Єврокомісії щодо захисту та забезпечення прав інтелектуальної власності у третіх країнах, пише “Еспресо“.

У переліку Україну внесли до країн другого пріоритету. За кількістю порушень та їх наслідками вона поступається лише Китаю, який посідає першу позицію. “Індія, Індонезія, Росія, Туреччина і Україна залишаються країнами 2-го пріоритету. У цих країнах виявили серйозні системні проблеми у сфері захисту та дотримання прав інтелектуальної власності, що спричиняє суттєву шкоду для бізнесу Євросоюзу. У порівнянні з попередньою доповіддю, ці країни не мали прогресу, або продемонстрували лише обмежений прогрес у вирішенні цих занепокоєнь”, – йдеться в документі.

У ЄС відзначають, що в Україні є проблеми з законодавчим захистом інтелектуального права, механізмами реєстрації торгових марок, а також транзитом контрафактної та піратської продукції на ринки Євросоюзу. При цьому там відзначили ухвалення Верховною Радою закону №2415 про організації з колективного менеджменту (Закон України “Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав” – ред.) у травні 2018 року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram