NewsMakers Повна версія

В Італії мітингарі вийшли на вулиці через посилення карантинних заходів, 20 осіб затримано

У Флоренції близько 20 осіб були затримані після протестів проти коронавірусних заходів, оскільки вони переросли у жорсткі сутички з поліцією.

Читайте також: Протести у Мінську: силовики продовжують затримувати жінок та журналістів (відео)

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.

“Затримання відбулися після того, як поліція не дала близько 200 демонстрантів увійти на відому історичну площу Синьйорії, яка була центром політичного життя за часів Флорентійської республіки”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сусідніх вулицях спалахнули сутички з поліцейськими в спецобмундируванні. Деякі протестувальники закидали поліцію коктейлями Молотова, пляшками й камінням, перекидали сміттєві баки та ламали камери спостереження.

В суботу мер Флоренції жорстко розкритикував протестувальників.

“Ми прожили сюрреалістичну, страшну і болісну ніч у Флоренції. Не так треба протестувати проти своїх скарг, не так треба озвучувати свої страждання… Ті, хто спотворює місто, мають заплатити”, – написав мер Флоренції Даріо Нарделла у Facebook в суботу вранці.

Протягом минулого тижня протестувальники вийшли на вулиці в різних містах Італії, критикуючи нову серію заходів боротьби з коронавірусом.

В останні дні протести в кількох містах стали жорстокими, оскільки футбольні хулігани, ультраправі активісти та інші загострювали ситуацію на мирних демонстраціях.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram