NewsMakers Повна версія

В ОБСЄ підтримали резолюцію щодо окупації Грузії Росією

Protesters attend a rally against Russia's policy towards Georgia in Tbilisi, Georgia, July 18, 2015. Georgia accused Russia on Monday of violating its sovereignty by placing border markers on the edge of the South Ossetia region, leaving part of an international oil pipeline in territory under Russian control. REUTERS/David Mdzinarishvili - GF10000163381

Комітет з політичних питань та безпеки Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) підтримав резолюцію про окупацію Росією частини Грузії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання комітету ОБСЄ в YouTube.

Читайте також: Нове призначення: Грузія відкликала свого посла з України

Як повідомляється, комітет ухвалив резолюцію, в якій Росію закликають скасувати своє рішення щодо визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії.

Також в резолюції звинувачують Росію в анексії частини Грузії. Автором тексту резолюції є грузинський парламентар Софіо Кацарава. Крім того, в Парламентській асамблеї ОБСЄ висловили підтримку суверенітету та територіальної цілісності Грузії, а також засудили Росію за грубі порушення прав людина на окупованих грузинських територіях та нарощення військової присутності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram