NewsMakers Повна версія

В Україні зросли тарифи на вантажні перевезення

З 30 березня 2019 року відбулася індексація тарифів на вантажні залізничні перевезення в межах України на 14,2%.

Читайте також: “Укрзалізниця” отримала вагони з душем у кожному купе (фото)

Про це повідомив директор з економіки та фінансів Укрзалізниці Андрій Рязанцев, повідомили в прес-службі компанії.

Укрзалізниця також відкрила спеціальний інвестиційний рахунок, на якому будуть акумулюватися кошти від індексації тарифів. Наступним кроком має стати запровадження автоматичної індексації тарифів на вантажні залізничні перевезення.

“Найголовнішим є те, що сьогодні вже не стоїть питання про доцільність запровадження автоматичної індексації тарифів. Залишається тільки вирішити, в які терміни це буде зроблено, оскільки загальна система тарифоутворення, як обговорювалося на нараді в Державній регуляторної службі України, буде розроблена Укрзалізницею спільно з учасниками ринку та державними органами до 1 липня 2019 року і повинна усунути всі недоліки існуючої системи як то розрив у вартості перевезення вантажів, порожній пробіг, і буде доповнений необхідними елементами автоматичної індексації”, – повідомив Рязанцев.

Він також додав, що зі свого боку Укрзалізниця вже запропонувала учасникам ринку регулярну індексацію, яка буде відбуватися щоквартально з фактичними змінами індексу цін виробників промислової продукції.

За його словами, Укрзалізниця також пропонує ввести інвестиційну складову тарифу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram