NewsMakers Повна версія

Вчені назвали ще один симптом коронавірусу

Вчені назвали ще один симптом коронавірусу, який може з’явитися протягом чотирьох тижнів після зараження. Цей симптом охрестили “ковідними пальцями”, через те, що він проявляється у вигляді змін саме на кінцівках і виглядає як результат обмороження.

Читайте також: На 51 грн: Уряд підвищив ставку за пацієнта для сімейних лікарів (відео)

У пацієнтів з COVID-19 може з’явитися набряк і почервоніння на пальцях ніг і за зовнішнім виглядом воно нагадує легке обмороження. Цей симптом може проявитися протягом чотирьох тижнів і триматися до декількох місяців. Про це повідомили в Міжнародній лізі дерматологічних спільнот Американської академії дерматології, пише The Telegraph.

“Є певна підгрупа пацієнтів, у якої після зараження COVID-19 з’являється запалення пальців ніг, яке робить їх червоними та набряклими, а потім вони з часом стають фіолетовими”, − повідомила лікар-дерматолог Гарвардської медичної школи Естер Фріман.

Вона додала, що цей симптом буває досить легкої форми й зазвичай зникає сам по собі через кілька тижнів, без додаткового лікування. У деяких випадках лікарі фіксували тривалість цього симптому до декількох місяців.

За даними медиків, в Міжнародному COVID-19 дерматологічному реєстрі даних цей симптом був зафіксований приблизно у половини пацієнтів, і лише 16% з них були госпіталізовані.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram