NewsMakers Повна версія

Відсутність житла: більшій частині звільнених українських бранців нема куди повертатися після виписки з лікарні

Більшості звільненим українцям під час обміну полоненими на Донбасі 29 грудня нікуди йти після проведеної реабілітації в “Феофанії”, оскільки у них немає житла.

Читайте також: В Офісі Зеленського показали знімки з борту літака, на якому колишні полонені повернулись в Україну

Про це під час брифінгу повідомив заступник головного лікаря з медичної частини лікарні “Феофанія” Андрій Строкань, передає ТСН.

“Велике навантаження падає на соціальні служби із надання соціальної допомоги цій категорії пацієнтів, тому що у більшості з них немає житла, їм немає куди йти. Це першочергове завдання, вирішити ці проблеми, наступний етап вирішити і закрити його після виписки з клінічної лікарні “Феофанія”, – зазначив він.

За його словами, 90% звільнених українців можна буде виписувати із лікарні вже до кінця цього тижня. Лікар зазначив, що залишаться лише ті, хто потребує хірургічної допомоги. Головною проблемою у більшості звільнених з полону є стоматологія.

“Важливе значення має психологічна реабілітація. Вже почали достатньо інтенсивно займатися. Сьогодні так само групи медичних психологів будуть займатися інтенсивно з пацієнтами і розписують повний курс терапії їм на найближчий час”, – сказав Строкань.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram