NewsMakers Повна версія

Війна в Україні: Євросоюз затвердив п’ятий пакет санкцій проти росії

Європейський Союз схвалив п’ятий пакет санкцій проти Росії через її військову агресію проти України. Пакет містить заходи, щоб посилити тиск на російський уряд та економіку.

Читайте також: Адвокат, який 20 років у Гаазі захищає диктаторів, розповів, що Путіна все ж можуть заарештувати

Відповідне рішення опублікували на сайті ЄС, документ набрав чинності.

“Ці останні санкції були прийняті після звірств, вчинених російськими збройними силами у Бучі та інших місцях, які перебувають під російською окупацією. Мета наших санкцій – зупинити божевільну, нелюдську та агресивну поведінку російських військ та дати зрозуміти особам, які приймають рішення у Кремлі, що їхня незаконна агресія дорого обходиться”, – сказав Жозеп Боррель, верховний представник із закордонних справ та політики безпеки.

Нові санкції ЄС включають:

заборону імпорту російського вугілля від серпня 2022 року;

заборону на продажі Росії зброї та високотехнологічних товарів;

заборону російським кораблям заходити до портів ЄС;

заборону російським та білоруським транспортним компаніям на діяльність в ЄС;

низку обмежень для банків та олігархів.

Крім того, запроваджується повна заборона на операції з чотирма ключовими російськими банками (проте з якими саме, не вказується – ред.), на частку яких припадає 23% ринку російського банківського сектора.

“Європейський Союз вимагає, щоб Росія негайно припинила свою військову агресію на території України, негайно та беззастережно вивела всі сили та військову техніку з усієї території України та повністю поважала територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України у її міжнародно визнаних кордонах”, – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!