NewsMakers Повна версія

Волонтер розповів про те, як Зеленський допомагав армії, коли ще не був президентом

Під час візиту до Центру морських операцій у зоні ООС президент Володимир Зеленський зустрів волонтера, через якого допомагав армії ще не будучи главою держави. Про це повідомив сам волонтер Юрій Тира.

Читайте також: Зеленський озвучив перше питання свого опитування (відео)

Зокрема, за його словами, він показав президентові реанімобіль, який Володимир Зеленський передав для потреб фронту ще у 2016 році, працюючи художнім керівником ТОВ “Студія “Квартал 95”.

“Володимир Олександрович впізнав машину і був дуже приємно вражений. Машина досі на ходу. Досі є проблема з транспортом на фронті – президент це зазначив і взявся вирішити це питання”, – Юрій Тира.

За словами Тири, з 2016 року автівка протягом року проходила “бойове хрещення” в Авдіївській промзоні, перебуваючи в розпорядженні українських бійців під керівництвом легендарного комбата Олександра Вдовиченко з позивним “Слов’ян”.

Після пошкодження волонтери відремонтували машину та передали у Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова. Відтоді її й досі залучають до чергування з бойовими підрозділами по всій лінії фронту – від Маріуполя до Світлодарської дуги. ЇЇ використовують для евакуації поранених бійців з поля бою до стаціонарних шпиталів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram