NewsMakers Повна версія

Які продукти покращують циркуляцію крові

Assorted powder spices in wooden spoons on wood.

Різноманітні спеції та прянощі можуть у прямому сенсі слова зігріти організм і захищають організм від вірусів.

Читайте також: Названо продукти, які є найкращими джерелами вітаміну D

Про це повідомила лікарка Вікторія Савицька, пише Freezmi.

Взимку варто щодня використовувати при приготуванні страв спеції та прянощі, оскільки вони позитивно позначаються на імунітеті.

Червоний і чорний перець, гвоздика, коріандр, розмарин зміцнюють імунітет, допомагають організму зігрітися і швидше переварити їжу (що особливо актуально для тих, хто стежить за своєю вагою).

«Рекордсмен із протидії грипу та іншим вірусам — часник. У ньому міститься природний антибіотик алліцин, який ефективно бореться із хвороботворними бактеріями і вірусами, а також допомагає запобігти ускладненням після хвороби. Головний недолік цих «ліків» — різкий запах», — зазначила фахівець.

До речі, через брак сонячного світла в зимовий період в організмі істотно знижується концентрація вітаміну D, що також негативно позначається на імунній системі. Заповнити його допоможе морська риба, особливо лосось, скумбрія, оселедець, і рослинні олії, особливо лляна, соняшникова, гарбузова та оливкова.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram