NewsMakers Повна версія

Яма, Еллерт та Потап: відомі українці, які після початку війни втекли за кордон

Чимало українських чоловіків-знаменитостей стали на захист країни зі зброєю у руках і служать на фронті вже тривалий час. Однак є й ті, хто у складний для держави момент виїхали за кордон, і тепер будують свою кар’єру подалі від батьківщини. В Україні вони отримали статус втікачів та зрадників.

Читайте також: Наскільки вплине мобілізація в РФ на масштабні наступальні операції –  ISW

У мережі вони отримують постійну критику та осуд та, попри це не планують повертатися додому. Хто з українських зірок виїхав та чекає перемоги України за кордоном.

Влад Яма

Відомий хореограф від початку повномасштабного вторгнення разом з родиною живе у США. Він сам запевняв, що виїхав нібито 24 лютого 2022 року, коли кордони ще були відкриті для чоловіків. Пізніше танцівник розповів, що в перші дні російської навали він перебува у Запорізькій області, де допомагав батькам евакуюватися.

Одразу після звістки, що Яма перебуває за океаном, його накрила хвиля хейту у мережі, яка не стихає і досі. Шанувальники Влада переконані, що він повинен був залишити на батьківщині та допомагати військовим. При цьому сам хореограф стверджує, що значно більше допомагає у США, збираючи гроші для ЗСУ та беручи участь у благодійних заходах.

Олександр Еллерт

Гуморист та шоумен емігрував до Америки влітку 2022 року. Комік розповідав, що брав участь у концерті з нагоди Дня Незалежності України у США, а потім вирішив не повертатися на батьківщину.

“Я офіційно залишив Україну за всіма нормами законодавства під час воєнного стану. Також під час повномасштабного вторгнення я повертався в країну двічі (липень та грудень 2022) і можу це зробити знову. Міністерство культури, Квартал 95, президент будь-якої країни, Доктор Стрендж, доктор Комаровський, Шлях, Добробат… ніякого відношення до мого перетину кордону не мають”, – писав у своєму Instagram Еллерт.

Нині за океаном Олександр активно виступає зі своїми стендапами. Його постійно критикують в мережі, а також дорікають за те, що він проводить концерти російською.

Потап

Після повномасштабного вторгнення репер жив у декількох країнах. У лютому 2024 року він заявив, що летить до Колумбії для розвитку своєї кар’єри. За його словами, там він планував познайомитися із місцевими зірками та попрацювати з ними. Його дружина – співачка Настя Каменських – поїхала разом з ними. Пізніше Потап повідомив, що живе в Іспанії, а згодом перебрався до Болгарії, де перебуває досі.

Українці засуджують позицію артиста та його “заочну” підтримку України за кордоном. Чимало знаменитостей навіть заявляли, що реперу не місце в українському шоубізнесі.

Сергій Бабкін

Після 24 лютого 2022 року співак разом з родиною виїхав до Німеччини. Він активно гастролює з гуртом 5’nizza Європою та Америкою. При цьому на своїх концертах він виступає лише російською мовою. В анонсах концертів Бабкіна не вказано, чи його виступи благодійні, чи ні. При цьому сам Сергій регулярно розповідає, що фінансово допомагає ЗСУ.

Щоправда, шанувальники все одно критикують артиста і пишуть йому гнівні коментарі. Варто вказати, що весною Бабкін анонсував, що повернеться в Україну, щоб провести тур з новим альбомом “Лютий”.

Олег Винник

Співак в лютому 2022 року виїхав до Німеччини, де живе і досі. Тоді він вказував, що хворіє на складну хворобу і за кордоном лікується. А також свій від’їзд пояснював тим, що є резидентом Німеччини.

Зауважимо, що Винник жодного разу не згадував про війну в Україну і каже, що мовчить, бо нібито його ніхто не слухатиме. Ба більше, виконавець ділився, що шкодує, що не служить на фронті. У слова співака його прихильники не повірили, а дехто навіть різко засудив його та більше не бажає бачити його в лавах українського шоубізнесу.

Kyivstoner

Репер і блогер ще до повномасштабного вторгнення тривалий час жив у Росії і там будував свою кар’єру. Однак перед 24 лютого 2022 року він декілька місяців перебував у Києві, а після цього емігрував до Америки разом з дружиною та сином. За словами Kyivstoner, він має американське громадянство, тому виїхав, мовляв, законно.

Жінка репера стверджує, що чоловік донатить на армію та допомагає постраждалим від війни українцям.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook