NewsMakers Повна версія

Єдиний вцілілий курсант в авіатрощі в Чугуєві розповів як йому вдалося врятуватися

Місце падіння військового літака біля міста Чугуєва (Харківська область), 25 вересня 2020 р. На борту військового літака, який впав на Харківщині, перебували 28 осіб. Про це йдеться у повідомленні на сайті ДСНС. «25 вересня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу м. Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту сталося падіння літака АН-26 Збройних сил України, з подальшим загоранням. О 21:55 пожежу літака ліквідовано», - йдеться у повідомленні. За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебували 28 осіб. Знайдено тіла 22 загиблих, 2 особи постраждали та пошуки чотирьох осіб тривають. Фото Марієнко Андрій / УНІАН

В’ячеслава Золочевського, який єдиний вцілів під час авіатрощі в Чугуєві Харківської області, врятував збіг обставин – його прикрили від вогню уламки фюзеляжу.

Читайте також:  Нові деталі авіатрощі в Чугуєві: екіпажу літака дали дозвіл на посадку лише через хвилину

Про це 27 вересня повідомив голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер після відвідування курсанта у шпиталі, передає Укрінформ.

“Сьогодні, я можу сказати, він додатково повідомив, що вцілів, бо перебував у певній “капсулі” з фюзеляжу, частиною літака прикрило, і тому вогонь не дістав його. Він прийшов до тями і зміг покинути літак, який палав”, – переповідає Кучер слова курсанта.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram