NewsMakers Повна версія

Захід просив Україну не бити по Росії під час заколоту – CNN

epa10709297 A serviceman from private military company (PMC) Wagner Group on a tank blocks a street in Rostov-on-Don, southern Russia, 24 June 2023. Security and armoured vehicles were deployed after Wagner Group's chief Yevgeny Prigozhin said in a video that his troops had occupied the building of the headquarters of the Southern Military District, demanding a meeting with Russia’s defense chiefs. EPA/STRINGER Dostawca: PAP/EPA.

Західні союзники України порадили їй не завдавати ударів по Росії під час заколоту приватної військової компанії “Вагнер”.

Читайте також: У ГУР відповіли, чи перекидає РФ “вагнерівців” на Білорусь після бунту Пригожина

Про це пише CNN з посиланням на західного чиновника.

За його словами, з українськими офіційними особами зв’язалися на різних рівнях, застерігаючи їх від використання хаосу в Росії для нанесення ударів. Вони побоювалися, що Україну і захід звинуватять у допомозі ватажкові ПВК Євгену Пригожину і загрозі суверенітету РФ.

“Послання було не розгойдувати тут човен, це внутрішня справа Росії. Союзники попереджали українців не провокувати ситуацію. Використовуйте можливості на території України, але не втягуйтеся у внутрішні справи і не наносьте удари по наступальних військових об’єктах всередині Росії”, – сказав чиновник.

Він зазначив, що Захід не хотів підживлювати російський наратив про те, що це нібито була його ініціатива. “Це те, чого росіяни завжди хотіли, доводячи, що існують загрози суверенітету Росії”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook