Зброя, напади, побиття та погрози : як сини волинського пастора тероризують цілий район

24.05.2020, 14:43
73353

На Волині, у селі Брониця на Камінь−Каширщині, сини місцевого пастора Церкви євангельської віри−п’ятидесятників Олександра Сидорчука залякують жителів цілого району, організувавши злочинну групу із числа близьких родичів і заодно прихожан пастви.

Читайте також: На Волині затримали вбивцю, який переховувався від правоохоронців декілька років (відео)

Рувим та Антон Сидорчуки – діти сільського священнослужителя, ледь закінчивши школу, “відкосили” від армії через свої ніби релігійні переконання, які забороняють брати до рук зброю, мали б, як того проповідує християнство, чесно працювати перед людьми та перед лицем Бога. Проте хлопці, заручившись доларовою підтримкою свої родичів − двоюрідних братів (так званих “релігійних біженців”, які емігрували до Сполучених Штатів), батько яких – Дмитро Сидорчук є заступником у церкві євангелістів, вирішили за кращими правилами голлівудських фільмів стати “хрещеними батьками” місцевого криміналітету.

Перший стартап братів−п’ятидесятників − контрабанда цигарок і алкоголю до Польщі,  закінчився депортацією і загрозою конфіскації мікроавтобуса, яким діти пастора Олександра Сидорчука незаконно возили підакцизні товари до Євросоюзу. Завдяки, знову таки грошам родичів і екс−прокурору−хабарнику, а нині адвокату Андрію Кучеру, справу вдалося зам’яти, однак цей бізнес довелося зупинити. Тому, звикші до порушення закону і швидких грошей, “віруючі” вирішили розводити беззаконня на місцевому рівні, щоб забезпечити собі безтурботне майбутнє.

Варто зазначити, що переважна більшість сімей пастви – багатодітні родини по 10−12 дітей, які десятиліттями ведуть хоч і багатий, але паразитичний спосіб життя: отримують завдяки корупційним оборудкам так звану “соціальну допомогу” від держави на дітей у кілька десятків тисяч гривень, і не реєструються, як підприємці, щоб не сплачувати податки, хоча займаються виробництвом бетонних виробів, утримують пилорами, будівельними роботами, надають транспортні послуги.

Читайте також: Дурили пенсіонерів, продавали “липові” ліки: фірми дружини чиновника Волинської ОДА фігурують в кримінальному провадженні

“Разом і батька легше бити”, подумали діти пастора Олександра Сидорчука, і згуртувавши біля себе організовану злочинну групу, почали нападати на жителів Камінь−Каширська та навколишніх сіл, адже коли в кишені є зелена валюта – поліція і закон вже не становлять ніяких перепон.

Cвого часу, хлопці накупили “євроблях” і неодноразово створювали аварійні ситуації: відзначалися дрифтом і несамовитою їздою по райцентру.

Обурені нічними погонями, ревом двигунів і звуком клаксонів, перелякані мешканці звернулися до поліції із вимогою покарати броницьких бандитів. Наряд із 4 патрульних, який вирішив зупинити одну із “євроблях”, що спричинила ДТП, опинився обличчям на землі, а у одного із офіцерів, глибоковіруючі п’ятидесятники із села Брониця та сусіднього Воєгоща, забирали табельну зброю. Обласне керівництво поліції згодом вирішило провчити членів ОЗГ і влаштувало масштабні обшуки “КОРДом” у оселях знахабнілих прихожан Церкви євангельської віри−п’ятидесятників.

Коли увесь район гудів про беззаконня і наругу, яку чинять діти Олександра Сидорчука, сільський пастор та їх рідний дядько, які вчать на проповідях інших смиренності і проповідують Боже слово, вперто не помічають злочинів, які вчиняють їх діти та племінники на теренах Камінь−Каширського району.

У відкритому реєстрі журналісти знаходять лише з вересня по грудень 2019 відкритих шість справ проти лідера банди п’ятидесятників Рувима, які дивним чином закриваються поліцією за класифікацією “адміністративне правопорушення/дрібне хуліганство”, хоча жертви отримують тяжкі та середні тілесні пошкодження. Жертвами нападників стають не лише цивільні і поліцейські, а навіть люди з інвалідністю.

Читайте також: Репутацію головної лікарки лікарні на Волині, яка заразила колег коронавірусом, “відбілюють” столичні “блогери”, – активіст

Крім побоїв броницькі “віруючі” вирішили будувати власний “бізнес”, і залучившись підтримкою американської діаспори та місцевого сільського голови Кошелюка П.М, незаконно почали видобувати та фурами продавати пісок та торф. На місці одного із місцевих кар’єрів наразі залишилися марсіанські кратери, а вкрадений у громади пісок спритники продають для будівництва по всій області. “Золота жила” приносить колосальні доходи, поки один із місцевих жителів не наважується зателефонувати до поліції.

За кілька хвилин техніка зникає з кар’єрів, а ОЗГ п’ятидесятників вирішує діяти радикально з чоловіком, який спробував обламати їм “маліну”. Спочатку Рувим Сидорчук зателефонував до активіста та матами пригрозив, що закопає його в тому ж таки кар’єрі, за те, що він “посмів повідомити про злочин поліцію”. Потім, набравши цілий автобус “підтримки” банда прихожан п’ятидесятників – дітей Шахна Леоніда та Костянтина, приїзджає до чоловіка додому. Якби не втрутився один із працівників поліції, ситуація могла б завершитись фатально. Згодом невідомі вночі псують родині заявника металевий паркан, обмальовуючи його матами і непристойностями.

Вже 15 травня, до Брониці, вкотре прибули працівники спецпідрозділу “КОРДу” і знову провели обшуки в оселях “віруючих”. Цей епізод пов’язаний із нещодавнім побиттям п’яними “віруючими” Юрієм Сидорчуком, молодшим сином пастора церкви євангелістів−п’ятидесятників, мешканця села Сошичне. Тоді його спочатку покропили сльозоточивим газом в обличчя, а потім звірськи побили. Яким було здивування, що окрім Біблій та християнської літератури, у бандитів знайшли та вилучили зброю і бойові набої.

Допоки триває досудове розслідування, за одним із епізодів діяльності покидьків, які “шарою” б’ють навіть інвалідів, у поліції не коментують усіх деталей. Можна припустити, що долари релігійної діаспори зі США можуть вкотре допомогти залагодити питання із місцевою поліцією. Однак, у пересічного громадянина залишається одне риторичне питання: що можуть, і яке моральне право мають навчати прихожан Церкви євангельської віри−п’ятидесятників такі пастори, як Олександр Сидорчук і його брат Дмитро, які виховали у своїх сім’ях нелюдів і злочинців.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com