NewsMakers Повна версія

Зеленський та Ердоган обговорили загрози мілітаризації окупованого Криму

Turkish President Tayyip Erdogan meets with Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, August 7, 2019. Kayhan Ozer/Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE

Президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорив з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом загрози мілітаризації окупованого Криму, що триває. Про це інформує УНІАН.

Читайте також: Зеленський здійснить закордонний візит до Туреччини

“Ми з паном президентом Ердоганом говорили про загрози триваючої мілітаризації окупованого Криму, порушення прав людини на півострові та переслідування кримськотатарського народу”, – заявив президент.

Окрім цього, Зеленський висловив переконання, що спільно з міжнародною спільнотою вдасться змінити на свій бік ситуацію в Чорноморському регіоні та окупованому Росією Криму. “Крим – це Україна. Ми разом обов’язково знайдемо шлях, який змусить Росію поважати міжнародне право, повернути мир та стабільність в регіон, захистить права та свободи кримських татар та звільнить політичних в’язнів”, – заявив він.

“Впевнений, що спільними зусиллями України та Туреччини ми змінимо ситуацію у Чорноморському регіоні та Криму на свій бік”, – наголосив Президент України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram